اکسری X-Ray

اکسری X-Ray

رادیوگرافی چیست؟

رادیوگرافی یا عکس برداری (Radiography) یکی از روش های تصویربرداری طبی است که به کمک آن میتوان به نحوی داخل بدن انسان را دید و از این طریق به تشخیص درست مریضی کمک زیادی کرد.
این تصویربرداری بوسیله تابش اشعه ایکس x-ray انجام میشود. اشعه ایکس از پوست و عضلات عبور کرده و به صفحه حساس برخورد میکند. رنگ این قسمت ها بعد از ظاهر شدن سیاه دیده میشود.
برعکس، استخوان مانع عبور اشعه ایکس شده و آن نواحی بعد از ظاهرشدن سفید دیده میشود. به همین علت در یک عکس رادیوگرافی بعضی استخوان ها که متراکم تر و محکم ترند سفیدتر و بعضی دیگر کمتر سفیدند.
نواحی ای مثل هوا یا گاز داخل روده که اشعه ایکس کاملا بدون هیچ مشکلی عبور میکند کاملا سیاه هستند و بعضی دیگرقسمت ها که مقدار کمی جلوی عبور اشعه را میگیرند مانند عضلات، خاکستری دیده میشوند.

رادیوگرافی ساده

رادیوگرافی ساده اولین نوع تصویربرداری است که تصویر به صورت تصویری سیاه و سفید بر روی عکس یا فلم رادیولوژی که به صورت یک ورقه پلاستیکی شفاف است نقش میبندد.
دکتور این ورقه را مقابل نور قرار میدهد و تصویر را نگاه میکند. رادیوگرافی ساده وسیله بسیار ارزشمندی برای بررسی استخوانها، شکستگی ها و امراض مختلف مربوطه می باشد.

رادیوگرافی دیجیتال

در این نوع رادیوگرافی تصویر تهیه شده به کمپیوتر فرستاده میشود و دکتور از روی صفحه مانیتور کمپیوتر تصویر را میبیند.
البته میتوان تصاویر را بر روی فلم هم چاپ کرد.
تفاوت این روش با روش قدیمی، تفاوت در فلم رادیوگرافیست. همان تفاوتی که در کمره های جدید دیجیتال با کمره های قدیمی وجود دارد.
در تصویربرداری دیجیتال بجای فلم پلاستیکی از یک صفحه الکترونیکی با میلیون ها نیمه هادی کوچکِ حساس به اشعه ایکس استفاده میشود. تابش اشعه ایکس به نیمه هادی ها موجب ایجاد بار الکتریکی میشود. هر کدام از نقاط مختلف صفحه یا پیکسل های آن میزان مشخص و متفاوتی از اشعه ایکس را دریافت کرده و برحسب میزان اشعه، بار الکتریکی تولیدی هم متفاوت است. این بارها جمع آوری شده و به کمپیوتر ارسال میشود تا در آنجا اطلاعات پیکسل ها در کنار هم قرار گرفته و تصویر تشکیل شود.